. . .ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
.
1. Αχέροντας
γενική περιγραφή
.  αναλυτικό πρόγραμμα
.  τί περιλαμβάνεται
.  τί να προσέξετε
.
απαραίτητος εξοπλισμός
.  δηλώστε συμμετοχή
. .
2. 24 - 31 ΟΚΤ 2003
. Trekking στην Ιορδανία
   
.
ΑΧΕΡΩΝΤΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΒΟΥΝΑ ΣΟΥΛΙΟΥ
Πεζοπορική και Πολιτιστική εκδρομή στον Αχέροντα και το Κάστρο της Κιάφας
.
ΗΜΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2004
.
ΗΜΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ: Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2004
.
Μια διαφορετική προσέγγιση στην έννοια «εκδρομή». Ένας διαφορετικός τρόπος γνωριμίας με τις γνωστές – άγνωστες γωνιές της Ελλάδος. Παράλληλα με την απόδραση από το άγχος και την φθορά της καθημερινότητας, μέσα από την δραστηριότητα θα έχετε την δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με την φύση, και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση. .
.
Η πορεία θα ξεκινήσει από το χωριό Γλυκή. Εκεί κοντά θα επισκεφτούμε μερικές από τις πηγές του Αχέροντα, γιατί οι αρχικές του πηγές είναι κοντά στο χωριό Σιστρούνι. Ο Αχέροντας διαρρέει άγρια και βραχώδη περιοχή στην οποία περιλαμβάνεται και το Σούλι. Ο Αχέρων και η Αχερουσία λίμνη, η οποία τώρα δεν υπάρχει και στην οποία χυνόταν παλιά ο ποταμός, θεωρήθηκαν από τους αρχαίους τα περάσματα στον Άδη. Στο χωριό Σεριζιανά υπάρχει τοποθεσία « Πύλες του Άδη ». Εκεί περίμενε ο Χάρων με τη βάρκα του για να περάσει την ψυχή στον Άδη, αφού πρώτα έπαιρνε τα « Πορθμεία », ένα νόμισμα που φρόντιζαν να βάζουν στα χείλη του νεκρού. Ο ποταμός δέχεται τα νερά δύο παραποτάμων, από τους οποίους ο ένας λέγεται ότι ήταν ο αρχαίος Πυριφλεγέθων, γνωστός από τον Όμηρο, και από τα φωσφορίζοντα νερά του.
.
Εμείς, αφού αφήσουμε τα αυτοκίνητα σ’ ένα πλάτωμα, θα πάρουμε το σημαδεμένο μονοπάτι « Σκάλα Τζαβέλαινας », παλιό Σουλιώτικο μονοπάτι, που διασχίζει πυκνό δάσος. Κατηφορίζουμε συνεπαρμένοι, ενώ κάτω στο βάθος της χαράδρας κυλά ορμητικός και γαλάζιος ο Αχέροντας και ψηλά μας παραστέκει το Κούγκι. Σε μισή ώρα φτάνουμε στην κοίτη του ποταμού και περνάμε τη γέφυρα φωτογραφίζοντας τ’ αφρισμένα νερά που προσπαθούν να υπερπηδήσουν πελώρια βράχια. Συνεχίζοντας συναντάμε το γεφυράκι του Ντάλα, και αμέσως μετά, τα ερείπια ενός Σουλιώτικου μύλου. Τα πάντα εδώ γύρω στοιχειώνουν από την παρουσία των Σουλιωτών, και τους αγώνες τους να δαμάσουν την άγρια φύση και τ’ άγριο θηρίο του Αλή πασά. Στη συνέχεια θα βαδίσουμε κατά μήκος της όχθης έχοντας δεξιά μας το ποτάμι, και περίπου σε μία ώρα θα φτάσουμε σε ένα λιβαδάκι όπου θα γίνει στάση. Κατόπιν ανηφορίζουμε μέχρι που αρχίζουν να φαίνονται τα ερείπια του Αβαρίκου. ( Σούλι, Σαμονίβα, Κιάφα, Αβαρίκος, αποτελούσαν το τετραχώρι του Σουλίου. ) Να και το εντυπωσιακό πελώριο ενετικό κάστρο της Κιάφας, που το χρησιμοποίησε και ο Αλή Πασάς. Η ανηφόρα γίνεται λίγο απότομη αλλά θα μας αποζημιώσει η υπέροχη θέα
από το κάστρο. Όλος ο κάμπος μπροστά μας ως τη θάλασσα και τις εκβολές του Αχέροντα. Αγνάντεμα, φωτογραφίες, και υποσχέσεις στο Σούλι που είναι δεξιά μας ότι σ’ αυτό θα αφιερώσουμε ξεχωριστή ανάβαση άλλη φορά… Η κατηφόρα της επιστροφής αρχίζει…και σε λίγο θα είμαστε στ’ αυτοκίνητα, κουρασμένοι αλλά ευτυχείς!
.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, για ξεκούραση και συνάντηση όλη ή ομάδα για το αποχαιρετιστήριο δείπνο σε κοντινή ταβέρνα. Για όσους αντέχουν έχει γίνει και πρόβλεψη για επιτραπέζια παιχνίδια.
.
Δηλώστε συμμετοχή εδώ
.
.
. . .ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
. . .SCUBA DIVING
.
• 6-12 ΝΟΕ 2004
SHARM EL SHEIKH
.
.
. . .RAFTING
.
• 4 - 5 ΔΕΚ 2004
ΛΟΥΣΙΟΣ & ΑΛΦΕΙΟΣ
.
.
 
 
Copyright 2003 ioniantrv.gr. All Rights Reserved.