. . .ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
.
γενική περιγραφή
.  αναλυτικό πρόγραμμα
.  τί περιλαμβάνεται
.  τί να προσέξετε
.  απαραίτητος εξοπλισμός
.  δηλώστε συμμετοχή
.
ΠΑΡΝΗΘΑ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΟΡΕΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
.
ΗΜΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2005
.
ΗΜΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ: Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2005
.
Τόσο κοντά μας και όμως τόσο άγνωστη….. η Πάρνηθα η Οζάς όπως παλιότερα ονομαζόταν. Ο Εθνικός δρυμός της Αθήνας (από το 1961) , έχει πανίδα και χλωρίδα ιδιαίτερα εντυπωσιακή, εάν σκεφθεί κανείς ότι απέχει λιγότερο από μια ώρα από την πολύβουη και νεφοσκεπή πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα ο ορεινός όγκος της Πάρνηθος φιλοξενεί πάνω από 800 είδη φυτών, 120 είδη ορνιθοπανίδος, και πολλά είδη θηλαστικών. Ανάμεσα τους ζει ένας μικρός αριθμός τσακαλιών, και περίπου 100 ελάφια, που βρίσκονται ελεύθερα κυρίως στο βόρειο τμήμα του βουνού.
.
Η Πάρνηθα είναι ίσως το ιδανικότερο μέρος για τους κατοίκους της Αθήνας για ορεινή ψυχαγωγία και εναλλακτικές δραστηριότητες βουνού. Το παρακάτω πρόγραμμα έχει σκοπό την γνωριμία με τα ωραιότερα μέρη του βουνού, την ψυχαγωγία, και άθληση των συμμετεχόντων. Ένα διήμερο όπως θα θέλαμε να είναι όλες οι ημέρες της εβδομάδος
 
Η Πάρνηθα είναι το μόνο βουνό της Αττικής που έχει αποφύγει την ολοσχερή καταστροφή παρ’ όλο που η ανθρώπινη παρουσία (όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας) έχει αλλοιώσει την φυσική ομορφιά του βουνού. Γι’ αυτό η παρουσία σας στο βουνό θα πρέπει να είναι προσεκτική (απορρίμματα κ.λ.π) και όσον το δυνατόν διακριτική (υπερβολικός θόρυβος, σεβασμός στο περιβάλλον)
.
Δηλώστε συμμετοχή εδώ
.
.
. . .ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
. . .RAFTING - Μ. BIKE
.
• 7-8 ΦΕΒ 2004
ΛΑΔΩΝΑΣ
2ήμερο περιπέτειας και Ανανέωσης
.
.
. . .RAFTING
.
• 18-20 ΜΑΡ 2005
ΑΡΑΧΘΟΣ
Τριήμερο Rafting
.
.
 
 
Copyright 2003 ioniantrv.gr. All Rights Reserved.